De mogelijkheden als Erkend Referent

Wilt u als organisatie een kennismigrant in dienst nemen, maar bent u nog niet erkend als referent door de IND of loopt u tegen uitdagingen aan die dit bemoeilijken? EMG helpt u graag met de aanvraag als erkend referent of biedt EOR en Payrolling services aan als (tijdelijke) oplossing.

Wat is een Referent?

Een referent is een persoon of organisatie die er belang bij heeft dat een migrant in Nederland komt wonen en/of werken. Een individuele persoon kan referent zijn voor een gezinslid en een organisatie voor een buitenlandse werknemer. De erkenning als referent loopt via de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst).

Waarom is Erkend Referentschap belangrijk?

Als een organisatie een kennismigrant wilt aannemen van buiten de EU, EER of Zwitserland, dan dient deze erkend te zijn als referent door de IND. Daarnaast biedt het zijn van erkend referent voordelen: aanvragen worden sneller in behandeling genomen en er hoeft minder bewijslast te worden aangedragen. 

De erkenning als referent

Onze experts kunnen uw organisatie helpen bij de aanvraag van het erkend referentschap.

Het worden en zijn van erkend referent brengt namelijk uitdagingen met zich mee. Wij weten waar op gelet moet worden, zijn op de hoogte van actuele wet- en regelgeving en kunnen uw organisatie efficiënt door het proces leiden. 

Uw erkenning als referent snel en efficiënt geregeld?

Wilt u met een professional de verplichtingen doorlopen en
helemaal voorbereid zijn op een bezoek van de IND?

U kunt niet wachten op erkenning? Lees dan verder.

Kunt u niet wachten op de erkenning als referent?

Dan biedt EMG verschillende (tussen)oplossingen om kennismigranten op een snelle en effectieve manier in dienst te kunnen nemen. Lees hieronder meer over onze EOR en Payrolling oplossingen.

EOR en Payrolling oplossingen

Als global mobility partner bieden we een oplossing voor bedrijven die nog geen erkend referent zijn, hier geen interesse in hebben of geen (nog) vestiging in Nederland hebben. 

EMG is zelf erkend referent en biedt daarmee EOR (Employer of Record) en Payrolling services aan. U kunt hierbij denken aan juridisch werkgeverschap, HR- en loonadministratie, relocation en advisering op het gebied van compliance. 

Deze services bieden verschillende voordelen voor uw organisatie: 

 • De werknemer in kwestie kan sneller aan de slag; 
 • Volledige ontzorging bij de aanvraag van het erkend referentschap; 
 • Onboarding sessie: ‘’Wat houdt het in om erkend referent te zijn?’’; 
 • Beschikking over alle relevante kennis;

White-paper ‘’Wat zijn de verplichtingen van een erkend referent?’’

Het zijn van referent stopt niet bij de erkenning, maar is een continu proces waarbij u als organisatie aan verschillende verplichtingen moet voldoen. Er geldt bijvoorbeeld een meldplicht waarbij uw organisatie melding moet maken van diverse veranderingen, zoals financiële veranderingen, mergers en veranderingen in het wonen en de werksituatie van de werknemer in kwestie etc. 

Het is daarom aan te raden dat meerdere mensen binnen uw organisatie op de hoogte zijn van de geldende wet- en regelgeving als erkend referent.

Meer weten over deze verplichtingen én hoe u zich kunt voorbereiden op een bezoek van de IND? Lees het in het white-paper ‘’Wat zijn de verplichtingen van een erkend referent?’’

  Nathalie Crivello

  Client Solution Manager | MIM certified

  Het is onze missie om jouw bedrijf te laten groeien door global te worden. Vragen? laat het mij weten.

  Give us a call +31 (0)20 765 7520
  or send us an email

  info@executivemobility-group.com

  HQ – Amsterdam Evert van de Beekstraat 1-36 1118 CL Schiphol PO Box 75544 1118 ZN Schiphol The Netherlands

  Contact