“”

De rol van internationale mobiliteit in de hedendaagse maatschappij: de kansen en uitdagingen.

Posted in Uncategorized

In gesprek met Nino Nelissen, specialist in grenzeloos ondernemen.

Zoals de wereld en onze branche zich voortdurend ontwikkelen, doen wij dat als Executive Mobility Groep (EMG) ook. In de afgelopen periode hebben we goed onze kernwaarden onderzocht en daarmee vorm gegeven aan een frisse nieuwe uitstraling die klaar is voor de toekomst.

Het juiste moment dus voor een gesprek met Nino over de rol van internationale mobiliteit in de hedendaagse maatschappij en hoe EMG hiermee omgaat.

Trusted Advisor in de Global Mobility

Global Mobility is meer dan ooit onderwerp van gesprek; de wereld wordt steeds meer een ‘’global village’’. Dit zorgt ervoor dat bedrijven en professionals zich steeds vaker en sneller verplaatsen tussen landen.

Een mooie kans waarbij bedrijven kunnen groeien en talentvolle werknemers de kans krijgen zich te ontwikkelen in een ander land. Deze kans brengt ook uitdagingen met zich mee,  geeft Nino aan:

Van relocatie tot belasting, van contracten tot compliance, van een woning vinden tot aan het werkelijke verhuizen. Internationale mobiliteit kan voor bedrijven een complex doolhof zijn. Wij treden daarom graag op als trusted advisor.

EMG treedt als het ware op als reisleider door het doolhof wat internationale mobiliteit met zich mee brengt. Door met alle aspecten rekening te houden, biedt EMG een complete dienstverlening die voor veel bedrijven als waardevol wordt gezien.

Om voor meer bedrijven een oplossing te bieden en de branche naar een hoger niveau te tillen, is het tijd om een duidelijke rol in te nemen, vindt Nino: ‘’Door onze ervaring willen we bekend staan als voorloper en waardige speler in de branche. Dit willen we onder meer door een rebranding meer naar voren laten komen.’’

Mobiliteit is grenzeloos ondernemen

Een samenwerking met EMG brengt mogelijkheden, niet alleen voor de multinationals, maar juist ook voor de MKB-bedrijven die grenzeloos willen ondernemen.

Door flexibele oplossingen te bieden, brengt EMG wereldwijd ondernemen dichtbij voor ambitieuze ondernemers die kansen willen pakken.

Het team van EMG zet de wensen van de klant centraal; wat is de strategie en wat beweegt de ondernemer en zijn of haar bedrijf?

Nino vertelt hierover: ‘’We werken mét de klant samen, hierbij staan de relatie en het lange termijn resultaat centraal. Dit betekent dat we niet altijd de adviezen geven die de klant wil horen, maar wel eerlijke en weloverwogen adviezen vanuit onze ervaring. Dit levert wel eens uitdagende situaties op waar we samen een oplossing voor vinden.’’

Sterk partnernetwerk

Als het om dienstverlening binnen de Global Mobility sector gaat, dan is een goed netwerk onmisbaar. Door de jaren heen heeft het team van EMG een band opgebouwd met partners over de hele wereld binnen verschillende specialismen. Hiermee is EMG een spil in het web geworden waar bedrijven een totaaloplossing voor internationale mobiliteit kunnen verwachten.

Nino legt uit hoe dit partnernetwerk van waarde is: ‘’Binnen ons team hebben we veel ervaring en kennis, maar sommige kennis is heel specifiek of plaatsgebonden. Daarom is het fijn om deze connecties te hebben. Op deze manier kunnen we flexibel te werk gaan met up-to-date informatie en zicht op het hele speelveld.’’

Internationale mobiliteit overstijgt grenzen en daarmee krijgen bedrijven te maken met een veel verschillende wet- en regelgeving. Dit is een van de grootste uitdagingen.

EMG biedt hierin een waardevolle oplossing door te werken met een netwerk van partners over de hele wereld. Stuk voor stuk specialisten die weten wat er speelt, wat de risico’s zijn en waar op gelet moet worden. Hiermee kunnen we een oplossing vinden voor elke mobiliteitsvraag waar bedrijven mee te maken krijgen.

‘’Het komt regelmatig voor dat we met specialisten om tafel gaan om de verschillende invalshoeken te bespreken, bijvoorbeeld fiscaal versus migratie. Onze krachten bundelen om tot de beste oplossing voor de klant te komen, daar gaat het om.’’, geeft Nino aan.

Vooruit kijken

EMG heeft als team decennialang ervaring in de Global Mobility sector, maar ze zijn tegelijkertijd steeds op zoek naar nieuwe ideeën en oplossingen. Immers, de wereldwijde maatschappij verandert voortdurend en steeds dienen nieuwe uitdagingen zich aan.

Nino: ‘’De trusted advisor rol is ons op het lijf geschreven, deze willen we daarom meer innemen. Een strategische partner voor ondernemers en bedrijven zijn, dat vraagt om een vooruitziende blik en meegaan met de ontwikkeling in de branche en daarbuiten. Deze drang om te vernieuwingen is één van onze krachten.’’

De toekomst van Global Mobility

De vraag om functionele mobiliteit zal de komende jaren alleen maar groter worden. Enerzijds door de verdere internationalisatie die de samenleving doormaakt. Anderzijds door een bevolkingskrimp waar veel Westerse landen mee te maken gaan krijgen vanwege de vergrijzing van de bevolking.

Hierdoor zal er een grotere vraag ontstaan naar personeel van buiten de eigen landsgrenzen en zullen bedrijven internationaal moeten gaan denken.

Meer mobiliteit brengt complexe vraagstukken met zich mee en een grotere noodzaak voor informatie-uitwisseling en up-to-date wet- en regelgeving. EMG zal daar haar rol in pakken met de kennis die zij paraat heeft.

De komende periode zullen er daarom regelmatig nieuwsartikelen en blogs online komen over thema’s rondom Global Mobility. Hiermee willen we klanten en geïnteresseerden op de hoogte houden.


Benieuwd wat ons team voor uw mobiliteitsvraagstuk kan betekenen?
Neem gerust contact op, dan bespreken we graag de grenzeloze mogelijkheden.