“”

The War for….Talent – De wereldwijde strijd om talent

Posted in Blog

Krapte op de arbeidsmarkt, een Europese bevolkingsafname, het vinden van talent is anno 2022 een grote uitdaging. Eén van de oplossingen hiervoor is talent migratie waarbij talentvolle werknemers verwelkomd worden vanuit het buitenland. Het vinden van de juiste talenten is de start, maar hoe behoud je deze talenten? In dit artikel bespreken we de wereldwijde strijd om talent en hoe jij voorbereid ten tonele komt.

Wat is The War for Talent?

Je personeel; de drijvende kracht achter je operatie, de dagelijkse activiteiten én de groei van je bedrijf. Het is de ruggengraat van je organisatie en daarmee onmisbaar. Gekwalificeerde werknemers vinden die passen bij de bedrijfscultuur en de functie is in de huidige tijden meer dan ooit een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. 

Er geldt een heuse ‘’War for Talent’’ waarbij er een groeiende schaarste is op de arbeidsmarkt. Deze schaarste heeft verschillende redenen, zoals een bevolkingsafname, een hoge arbeidsmobiliteit en meer MKB-bedrijven in de markt. 

Het vinden van talentvolle werknemers staat bij bijna elke organisatie hoog op de prioriteitenlijst en terecht.

Het aanbod van jouw organisatie 

Voordat je je zoektocht start naar de juiste mensen is het goed om je organisatie en cultuur in beeld te brengen met vragen zoals:

  • Wat heb ik als organisatie te bieden? 
  • Zijn de juiste protocollen en procedures aanwezig? 
  • Willen we buiten de landsgrenzen kijken en zo ja, is onze organisatie daar klaar voor? 
  • Welke secundaire arbeidsvoorwaarden willen en kunnen we aanbieden?

Met deze vragen weet je waar je als organisatie voor staat en wat je talenten kan aanbieden. Vervolgens kan je de zoektocht gaan opstarten in combinatie met je HR-afdeling.

Het vinden van talent

Ben je als bedrijf actief in het buitenland, dan biedt talent migratie een goede kans. Talent migratie gaat over het binnenhalen van gekwalificeerde arbeidskrachten uit het buitenland/buiten Europa. Hiermee maak je de arbeidsmarkt groter, daarnaast zijn sommige specialismen in bepaalde landen meer aanwezig dan in andere landen. 

Naast dat talent migratie een kans biedt binnen de huidige arbeidsmarkt, brengt het ook uitdagingen met zich mee. Elk land heeft andere wet- en regelgeving en contacten binnen de specifieke landen zijn onmisbaar om hieraan te voldoen. 

‘’Door de jaren heen heeft het team van EMG een band opgebouwd met partners over de hele wereld binnen verschillende specialismen. Hiermee is EMG een spil in het web geworden waar bedrijven een totaaloplossing voor internationale mobiliteit kunnen verwachten. Benieuwd? Bekijk de mogelijkheden hier.’’

Het behouden van talent 

Het vinden van de juiste talenten is de eerste horde. Mocht je deze horde overwonnen hebben dan is het zaak om deze talentvolle werknemers te behouden. Je investeert in deze werknemers en wilt dat dit op termijn gaat uitbetalen in een sterke werkrelatie. 

Zeker als het gaat om internationaal talent dan zijn er in de hedendaagse maatschappij verschillende uitdagingen die het behouden van talent bemoeilijken:

  • De traagheid van de overheid
  • De krapte op de woningmarkt 
  • De krapte de kinderopvang en scholen

Je zult dus als bedrijf voor moeten sorteren op die uitdagingen om ervoor te zorgen dat je dit talent behoudt zonder dat ze gedesillusioneerd vertrekken. Belangrijke onderwerpen hierbij zijn relocatie, kennis over de wet- en regelgeving en het aanbieden van interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals interne scholing en kinderopvang. 

De werkzoekenden zijn aan zet en al helemaal als het om talentvolle mensen gaat. Zij hebben de keuze uit meerdere aanbieders en het is dus belangrijk om eruit te springen als werkgever. Dit heet ‘’employer branding’’. 

Kortom, wees goed voor je gewenste team en zet alles op alles om deze talentvolle mensen te behouden.

Begin jouw zoektocht

De wereld wordt steeds meer een ‘’global village’’ waarin het aantrekken van buitenlands talent een steeds interessantere optie wordtDeze kans brengt ook uitdagingen met zich mee,  gaf onze directeur Nino Nelissen eerder aan: ‘’ Van relocatie tot belasting, van contracten tot compliance, van een woning vinden tot aan het werkelijke verhuizen. Internationale mobiliteit kan voor bedrijven een complex doolhof zijn. Wij treden daarom graag op als trusted advisor.’’


Benieuwd wat ons team voor uw bedrijf kan betekenen op het gebied van het vinden en behouden van talent? Neem gerust contact op, dan bespreken we graag de grenzeloze mogelijkheden.